Kruche i rospływające się w ustach… ciasteczka ♥

~~ SKŁADNIKI ~~srhhwwrh

- 2 szklanki mąki

- 2/3 szklanki cukru pudru

- 2 żółtka

- 2 łyżki cukru waniliowego

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

~~ PRZYGOTOWANIE ~~

Mąkę wsypać na blat lub stół, dodać posiekane masło i resztę składników. Szybko wyrobić z nich ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkować na grubość 2-3 mm, foremkami powycinać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce zachowując odstępy i piec je około 10-12 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu można ozdobić czekoladą lub lukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *