Uwielbiane przez wszystkich… Rogaliki ♥

Rogaliki topione | Croissant melted

~~ SKŁADNIKI ~~

- 1/2 kg mąki

- 1 kostka margaryny

- 5 dag drożdży

- 2 łyżki cukru

- 8 łyżek gęstej śmietany

- dżem, marmolada, czy co tam chcecie :-D

~~ PRZYGOTOWANIE ~~

Wymieszać na stole mąkę z margaryną i drożdżami, dodać cukier i śmietanę. Zagnieść. Podzielić na 6 części. Wałkować. Ułożyć dżem, marmoladę lub coś innego i formować rogale zwijając je.

ju6

Tak trzeba podzielić na części rozwałkowane ciasto. :-D

Rogale ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem i włożyć do pieca na 180C i piec dopóki się zrumienią. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *